CATEGORII
 
 


Cum puteti VINDE si CUMPARA OBIECTE in BUCURESTI si in ALTE LOCALITATI folosind serviciile online ale CONSIGNATIA.RO

Consignatia.ro intermediaza online pentru dvs. vanzari si cumparari de obiecte, atat in Bucuresti cat si in toata tara.
Pentru a depune un obiect in consignatie, trebuie sa va inscrieti AICI. Aveti gratuit la dispozitie o vitrina "virtuala" cu 4 rafturi si 4 locuri libere pe fiecare raft, deci puteti depune gratuit 16 obiecte.

Important : Consignatia este gratuita pentru dvs. Va rugam totusi, sa ne vizitati pagina de FaceBook la : www.facebook.com/Consignatia si sa ne dati Like, ca sa dezvoltam comunitatea.
Ca recompensa, va vom promova obiectele depuse pe prima pagina si prin selecie, va vom lista obiectele si pe Facebook !IMPORTANT : Nu putem garanta seriozitatea ofertelor si persoanelor care utilizeaza consignatia.ro. Va rugam fiti vigilent(a), in vederea incheierii cu succes a tranzactiilor.

1. Depunerea si Vanzarea Obiectelor

1.1 Depunerea Obiectelor
Depunerea obiectelor in consignatia virtuala poate fi facuta direct de catre deponent, adica de dvs. Pentru aceasta trebuie urmata procedura urmatoare :
- pasul 1 - Fotografiati obiectul. Se pot face 1 pana la 3 fotografii cu marimea de maxim 1.5 MB fiecare. Cu cat fotografiile sunt mai sugestive, cu atat sansele de vanzare sunt mai mari.
- pasul 2 - Alegeti un nume si o descriere sugestiva pentru obiectul destinat depunerii in consignatia virtuala.
- pasul 3 - Trebuie sa va creati un cont de utilizator. Pentru aceasta urmati link-ul "Inscriere" din dreapta sus a paginii. Alegeti un "username" si o "parola". Apoi completati un formular cu date de contact pentru cumparatori : sunt obligatorii numai localitatea, telefonul si emailul.

IMPORTANT Pe site va aparea ca proprietar al obiectului, "username-ul" ales de dvs. la inscriere. In cazul unei comenzi, partenerul de tranzactie va avea acces si la telefonul si adresa de email a dvs., pentru a putea sa va contacteze in vederea finalizarii tranzactiei. Daca nu doriti aparitia pe site a acestor date de contact, va rugam luati legatura cu noi, pentru vanzarea/cumpararea obiectelor prin intermediul nostru.

Pretul de vanzare va fi stabilit de dvs. Pretul trebuie sa fie in RON, intreg, fara zecimale. Daca selectati optiunea "negociabil", atunci cumparatorii interesati vor putea sa faca oferte de pret mai mici cu pana la 50%, pe care le veti putea accepta sau nu. Ofertele primite se vad in pagina obiectului depus, si se pot accepta din pagina personala, "Contul Meu"

DEPUNEREA OBIECTELOR PE RAFTURI Obiectele se depun in consignatia virtuala pe "rafturi virtuale". Un raft virtual poate depozita 4 (patru) obiecte (vezi figura). Fiecare client nou are la dispozitie 4 rafturi virtuale, deci poate depune direct 16 obiecte. Aceste rafturi sunt oferite gratis pentru o perioada de 3 luni. Daca clientul doreste sa depuna mai mult de 16 obiecte, el va trebui sa inchirieze rafturi virtuale noi. Tariful de inchiriere este de 4 RON pe raft.
In cazul in care un obiect depus in consignatie se vinde sau expira, el lasa loc liber pe raft pentru un obiect nou de depus. Daca un obiect nu se vinde in perioada in care este listat (1,2 sau 3 luni), atunci acesta se considera expirat timp de 1 luna. In aceasta perioada el nu va mai fi listat pe site si va elibera locul de pe raft, dar nu va fi sters, in eventualitatea ca clientul vrea sa-l relisteze. Daca dupa 1 luna, obiectul expirat nu se redepune in consignatie, acesta va fi sters definitiv. Lista cu obiectele depuse si listate in consignatie, lista cu obiecte vandute, precum si lista cu obiecte expirate se pot vizualiza in pagina "Contul Meu".

1.2 Vanzarea Obiectelor
Obiectele depuse in consignatia virtuala pot fi comandate de clientii inregistrati. In cazul primirii unei comenzi pentru un obiect depus de dvs., veti primi un email de informare, si va aparea o comanda noua in sectiunea "comenzi (sunt vanzator)", din pagina "Contul Meu". In prima coloana a tabelului de comenzi apar datele de contact ale cumparatorului. In a 2-a coloana apar stadiile (sau etapele) comenzii, asa cum sunt vazute de dvs. si de cumparator. Veti putea sa modificati stadiul (etapa) comenzii in functie de desfasurarea vanzarii produsului. Aceste stadii sunt importante deoarece asa puteti urmari comanda de la lansare la finalizare. Stadiile (etapele) unei comenzi sunt :
- noua - atunci cand comanda este lansata.
- in curs - atunci cand luati legatura cu cumparatorul pentru a stabili detaliile expeditiei.
- trimisa - dupa ce ati expediat coletul prin posta (daca este cazul).
- rezolvata - atunci cand cumparatorul a primit obiectul comandat si dvs. ati incasat contravaloarea lui.

IMPORTANT Numai atunci cand ambii parteneri de tranzactie declara si seteaza stadiul (etapa) comenzii "rezolvata", obiectul se considera vandut si elibereaza locul de pe raft.
Mai mult, un cumparator nu poate avea mai mult de 10 (zece) comenzi "nerezolvate" simultan date pe "consignatia.ro". Deci este in interesul ambilor parteneri de tranzactie sa finalizeze o comanda.2. Cumpararea Obiectelor

2.1 Identificarea Obiectelor
Obiectele destinate vanzarii in regim de consignatie virtuala sunt listate de clientii inregistrati ai site-ului consignatia.ro
IMPORTANT Obiectele din consignatia virtuala NU sunt vazute sau verificate fizic de catre noi. Pentru a evita eventualele neplaceri, trebuie sa obtineti de la proprietar cat mai multe informatii despre obiect, inainte de a finaliza tranzactia.

Pretul de listare este pretul stabilit de catre deponent, care poate avea mentiunea "negociabil". In acest caz, puteti face o oferta de pret cu pana la 50% mai mica dacat pretul afisat. Oferta de pret va fi afisata pe pagina obiectului, vanzatorul va fi instiintat si daca accepta oferta, se va genera comanda de vanzare-cumparare (vezi paragraful 2.2), prin care se poate perfecta tranzactia.

2.2 Comanda Obiectelor si Plata
Comanda obiectelor se face online. In prima faza, obiectul trebuie pus in cosul de cumparaturi, prin apasarea butonului "Pune in cos", care se afla in dreptul fiecarui obiect.
In faza a 2-a, apasati butonul "Cosul Meu", aflat in partea dreapta sus a site-ului. Daca obiectul pe care vreti sa-l cumparati este cel din cos, apasati butonul "Trimite Comanda".
Vi se va cere sa introduceti username-ul si parola pe care le-ati ales la inscrierea pe site. Daca nu v-ati inscris inca, trebuie sa o faceti, urmand linkul "Client Nou". Dupa ce introduceti username-ul si parola, veti primi un mesaj de "Succes" si automat se va genera catre proprietar (deponent) o comanda, iar catre dvs. un email de "Confirmare Comanda", in care veti primi datele de contact ale proprietarului..
Veti putea vizualiza comanda si statutul ei in partea de administrare a contului dvs. Tot acolo veti vedea datele de contact ale proprietarului care a depus obiectul. Pentru finalizarea tranzactiei, va trebui sa luati legatura direct cu proprietarul obiectului. 
 
OFERTE SPECIALE
 
 
 PARTENERI
Conditii si Termeni de Utilizare, GDPR, politica de cookies  |  Lista Obiecte Interzise  |  Comisioane si Servicii cu Plata  |  Contact
Copyright© 2010 : Eurodata Serv    Toate marcile inregistrate la care se face referire reprezinta proprietatea firmelor respective.